PIKNIK NAD JEZIOREM
Pyszny i sycący posiłek z wybranych lokalnych produktów serwowany nad brzegiem jeziora. Współpracujemy z lokalnym producentem gęsiny „Gęsia Chata” wpisanym do przewodnika Gault & Millau, aby oferować Wam pożywne zupy, pierogi i smalec z gęsi. Pieczywo z tradycyjnej Iławskiej piekarni i wypieki z naszej ulubionej cukierni dopełniają menu. Zawsze czeka też na Was ognisko i kiełbaski oraz rozłożone w cieniu drzew leżaki i piknikowe kocyki.
BURGER NA PASTWISKU
Na ekologicznych pastwiskach ciągnących się wzdłuż północnych brzegów Jezioraka, żyje małe stado krów. Jest to wolne stado, żyjące własnym rytmem w zgodzie z naturą. Hodowcą, a zarazem właścicielką gospodarstwa agroturystycznego „Moniówka”, jest pani Monika. Zgodnie z ideą „z łąki na talerz”, stworzyła na dzikiej polanie miejsce, do którego spływają żeglarze i motorowodniacy z najdalszych zakątków Jezioraka. Serwuje na „Pastwisku” domowe posiłki z ekologicznego mięsa, ciasta i kompoty.
APERITIF POD ŻAGLAMI
To stylowy akcent, który sprawi, że Wasz event będzie wyjątkowy. Deska włoskich przysmaków i schłodzone Prosecco serwowane na pokładzie jachtu, najlepiej przy zachodzie słońca – tak tworzy się niezapomniane chwile.
SANDACZ Z JEZIORAKA
W stylowym żeglarskim pensjonacie tuż obok Iławy, pani Ela przygotuje dla Was na zamówienie prawdziwą ucztę z „królem Jezioraka”, czyli sandaczem w roli głównej. Nie zabraknie oczywiście domowego sernika na deser. Po obiedzie czeka na Was starannie utrzymany ogród z plażą, gdzie możecie odpocząć w jednym z wielu zacienionych zakątków i podziwiać widok na jezioro i jego brzegi porośnięte lasami.
REJS Z KOCIOŁKIEM
Rejs „na dziko” łączy to, co w Iławie najlepsze – dziewiczą przyrodę Jezioraka i nowoczesne żeglarskie hotele w centrum miasta. Według przykładowej agendy tego eventu, goście spotykają się w hotelu na powitalnym lunch’u, po czym dzielą się na załogi i udają do swoich jachtów. Po kilkugodzinnym rejsie uczestnicy dopływają do leśnej polany, gdzie z dostarczonych przez nas produktów przygotowują wspólnie „żeglarski kociołek”, którego smak przeszedł już do legendy. Kociołek trafia do ogniska, a goście umilają sobie oczekiwanie na kolację śpiewaniem szant w akompaniamencie gitary. Noc mogą spędzić na pokładzie jachtu lub pod namiotami. Następnego dnia, po żeglarskim śniadaniu, wszyscy wracają do Iławy, gdzie czekają komfortowe pokoje i ciepły prysznic. Kolacja na pływającej platformie przy Restauracji i wieczorna impreza w stylu Yacht Club to plan na drugi wieczór.